REGISZTRÁLJON ITT , ÉS ELKÜLDJÜK ÖNNEK A TELJES FAVI-MIR-KM jelentések teljesítése az OKIR Kapu rendszerben

Környezetvédelmi Kisokost INGYENESEN!

FAVI-MIR-KM jelentések teljesítése az OKIR Kapu rendszerben

Környezetvédelmi Kisokos  

Regisztráljon és mi elküldjük Önnek a Környezetvédelmi Kisokost!

AZ OKIR KAPU ONLINE ADATSZOLGÁLTATÁSI RENDSZER

Az Országos Környezetvédelmi Információs Rendszer (OKIR) felé történő adatszolgáltatások rendszere 2020. év elejétől megváltozott. Megszűntek az elmúlt években alkalmazott ÁNYK alapú bevallások, helyette egy új rendszer, az OKIR Kapu online adatszolgáltatások rendszere lépett.

A környezetvédelmi, természetvédelmi, vízvédelmi hatósági és igazgatási feladatokat ellátó szerveknél a környezet terhelésével és a környezet állapotával kapcsolatban számos adat áll rendelkezésre. Ezek egy része a területi szervek saját méréseiből, másik része a környezethasználók jogszabályi előírások alapján tett adatszolgáltatásaiból származik. Az adatok központi számítógépes adatbázisba kerülnek olyan módon, hogy a méréseket végző, valamit az adatszolgáltatásokat feldolgozó szervek az Agrárminisztérium által üzemeltetett informatikai rendszerhez kapcsolódva közvetlenül a központi adatbázisba viszik fel az adatokat. Ez a rendszer az Országos Környezetvédelmi Információs Rendszer (OKIR) [http://web.okir.hu/hu/].

AMIT A FAVI-MIR-KM ADATSZOLGÁLTATÁSOKRÓL TUDNI KELL

A FAVI-MIR adatszolgáltatások célja a különböző környezethasználatokhoz tartozó monitoring tevékenységekhez kapcsolódó adatok gyűjtése a felszín alatti vízre, földtani közegre gyakorolt hatások megfigyelése céljából. Ez az adatszolgáltató felület tehát elsősorban a laboratóriumi vizsgálati eredmények beküldésére szolgál.

A jelen „kisokos” tárgyát képező jelentések a FAVI-MIR rendszerben érhetőek el, ezen belül nevezetesen a FAVI: MIR-KM (Felszín alatti környezethasználati monitoring rendszer mintavételi és vizsgálati eredményei) felületen.

MELY ESETEKBEN SZÜKSÉGES FAVI-MIR-KM ADATSZOLGÁLTATÁST KÉSZÍTENI?

Egy tevékenység felszín alatti vízre gyakorolt hatásának ismeretét megalapozó adatok megállapítása a területi és a környezethasználati monitoring alapján történik.

A környezethasználati monitoring rendszer magában foglalja a felszín alatti víz mennyiségi, illetve minőségi állapotát érintő tevékenységet folytató által végzett megfigyeléseket, valamint a szennyezett, tartósan károsodott területeken a kármentesítési monitoring rendszereket.

Ebből adódóan a monitoring rendszerekre vonatkozó FAVI-MIR-KM adatszolgáltatások teljesítése szükséges például a víziközművek üzemeltetéséhez, hulladéklerakók üzemeltetéséhez és utógondozásához, az ivó-, ásvány- és gyógyvízhasználatok vízbázisvédelmi tevékenységéhez, vagy a szennyezett területek kármentesítési monitoring tevékenységéhez kapcsolódóan.

Kármentesítési monitoring esetében az eljáró hatóság a környezetvédelmi és természetvédelmi hatóság, egyéb, a felszín alatti vizekre gyakorolt hatás megfigyelésére irányuló monitoring adatszolgáltatás esetében a vízvédelmi hatóság jár el.

Környezetvédelmi Kisokos Tartalomjegyzék

1. Az OKIR Kapu online adatszolgáltatási rendszer

2. Jogszabályi háttér

3. Fogalomtár

4. Adatszolgáltatások benyújtása az OKIR Kapu segítségével

5. FAVI jelentések

REGISZTRÁLJON ITT , ÉS ELKÜLDJÜK ÖNNEK A TELJES FAVI-MIR-KM jelentések teljesítése az OKIR Kapu rendszerben

Környezetvédelmi Kisokost INGYENESEN!

6. Amit a FAVI-MIR-KM adatszolgáltatásokról tudni kell

7. Mely esetekben szükséges FAVI-MIR-KM adatszolgáltatást készíteni?

8. Meghatalmazások érvényesítése

9. Alapadatok és vizsgálati kötelezettségek teljesítésének ellenőrzése

10. A FAVI-MIR-KM jelentés elkészítése

11. Csatolmányok

12. Az adatszolgáltatás beküldése

13. Az adatszolgáltatás teljesítésének dokumentálása

".." 

A teljes Kisokost egy egyszerű regisztrációt követően elküldjük Önnek e-mailben!