REGISZTRÁLJON ITT , ÉS MEGKAPJA AZ ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ MINTÁT INGYENESEN!

Adatkezelési tájékoztató

Rendelkezik weboldallal? El kell készítenie az adatkezelési tájékoztatót? Készítse el egyszerűen és gyorsan adatkezelési tájékoztatóját sablonjaink segítségével! Adatkezelési tájékoztató sablonunk sablonjaink megfelelnek a hatályos jogszabályoknak, GDPR kompatibilis és kitöltése is egyszerű. A regisztrációs űrlap kitöltését követően e-mailben elküldjük a megadott címre a dokumentum teljes és friss változatát.

adatkezelési tájékoztató

Beleolvasok!

 

Adatkezelési tájékoztató vagy adatvédelmi szabályzat

Adatkezelési tájékoztató és az adatvédelmi szabályzat fogalmát gyakran összekeverik. Ha egyszerűen szeretnénk különbséget tenni, akkor azt mondhatjuk, hogy adatkezelési tájékoztatót minden weboldal üzemeltetőnek kötelező közzétenni a weboldalán az Európai Parlament és a Tanács 2016/679. rendelet (GDPR) és az Információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény értelmében. Míg adatvédelmi szabályzattal nem feltétlenül, és nem is minden szervezetnek kell rendelkeznie. adatvédelmi szabályzattal. A különbség az adatkezelési tájékoztató a partnerekhez, az adatvédelmi szabályzat pedifg a belső szervezethez kapcsolódó adatkezelési gyakorlatokra tér ki.
Jelen dokumentum mintánk kizárólag a weboldalakra kihelyezhető adatkezelési tájékoztató körét érinti, vagyis nem tekinthető a szervezet teljes adatkezelését tárgyaló adatvédelmi szabályzatnak. 

 

Adatkezelési tájékoztató weboldalra

Kérdésként fel szokott merülni, hogy minden weboldalra valóban kötelező-e kitenni. Erre a válasz röviden, hogy 99%-ban igen. Amennyiben a weboldalon keresztül történik adatkezelés, abban az esetben kötelező nyilvánossá tenni az adatkezelési tájékoztatót. A leggyakoribb adatkezelési esetek a teljesség igénye nélkül: kapcsolatfelvételi űrlap, online jelentkezés tanfolyamra, vagy eseményekre, webshop rendelés, weboldal analitikával kapcsolatos adatkezelés, hírlevél feliratkozás és a hozzá kapcsolódó adatbázis, blogbejegyzés hozzászólás. 

Felhasználók által megadott személyes adatokkal kapcsolatos adatkezelések

A weboldalak analitikai rendszerei (leggyakrabban Google Analytics) is gyűjtenek adatokat a Felhasználókról. A gyűjtött adatok köre az analitikai rendszer beállításaitól függ, ezért javasolt egyeztetnie weboldalának fejlesztőjével vagy az analitikai rendszerének kezelőjével, hogy milyen adatgyűjtéseket alkalmaznak és szükség esetén ezekkel bővíteni a tájékoztatót. Használ-e például demográfiai adatgyűjtést vagy remarketing listákat gyűjt-e az analitika rendszer.

Amennyiben más rendszerek is bekötésre kerültek az oldalba, melyek szintén mérnek vagyis adatot gyűjtenek, remarketing listákat képeznek vagy adatokat továbbítanak, szintén részletezni szükséges az adatvédelmi tájékoztatóban. Ilyenek például a teljesség igénye nélkül: Facebook, Google AdWords, Hotjar, marketing automatizációs szoftverek, telepített hírlevélküldő szoftverek.

Jelen tájékoztató anyag a teljesség igénye nélkül készült és nem tér ki minden adatkezelési szituációra. Kérjük, a hatályos Infotv.-t vegye alapul. Jelen segédanyag értelmezéséből fakadó károkért a kiadó nem vállal felelősséget.

 

Adatkezelési tájékoztató minta

Olvasson bele minta adatkezelési tájékoztatónkba. A teljes változatot egy egyszerű regisztrációt követően a rendelkezésére bocsátjuk!