REGISZTRÁLJON ITT , ÉS MEGKAPJA A CAFETERIA SZABÁLYZAT MINTÁT INGYENESEN!

Cafeteria szabályzat a béren kívüli juttatások biztosításának elvét mutatja be a vállalkozás keretein belül. 2019-ben gyökeresen megváltozott azaz szűkült a cafeteria rendszerben nyújtható juttatások köre, emiatt szinte minden vállalkozásnak a korábbi cafeteria rendszerét újra kell gondolnia és új szabályzatot készítenie. A szabályzat elkészítése kötelező mennyiben az Ön vállalkozása béren kívüli juttatásokat nyújt a munkavállalói részére.  Szabályzat sablonjaink megfelelnek a hatályos jogszabályoknak és a kitöltésük is egyszerű. Az alábbi űrlap kitöltését követően e-mailben elküldjük a megadott címre a dokumentum teljes és friss változatát.

cafeteria szabályzat

Beleolvasok!

 

Cafeteria egyenlő SZÉP kártya?

 

  1. január 1-jétől a munkáltató által adott juttatások közül kizárólag, valamely banknál vezetett SZÉP -kártya három alszámlájára utalt támogatás minősül kedvezményes közteherviselés mellett adható béren kívüli juttatásnak (SZJA törvény 71.§ (1) bekezdés) A juttatás értékének 1,18 szorosa képezi 2019-től a kapcsolódó közteher fizetés alapját, amit a további adók terhelnek:

A béren kívüli juttatások közterhe 2019. január 1-től:

  • 15% SZJA
  • 19,5 % szociális hozzájárulási adó

Így a megfizetendő közteher 34,5  40,71 %.

 

2019-től csak az SZJA Törvény 70. § -ban nevesített felsorolt juttatások minősülnek egyes meghatározott juttatásnak. 

  • önkéntes kölcsönös egészség – és nyugdíjbiztosító pénztárakba befizetett összeg

REGISZTRÁLJON ITT , ÉS MEGKAPJA A CAFETERIA SZABÁLYZAT MINTÁT INGYENESEN!

  • üzleti úthoz kapcsolódó étkezés vagy más szolgáltatás,
  • céges telefon használata magán célra
  • tanulók, gyakorlaton lévő hallgatók részére ingyenesen vagy kedvezményesen átadott termék vagy szolgáltatás
  • reprezentációs ajándék, kisértékű ajándék munkavállalók részére
  • a kifizető által törvény vagy törvény felhatalmazása alapján más jogszabály rendelkezése következtében a magánszemélynek ingyenesen vagy kedvezményesen átadott termék, nyújtott szolgáltatás révén juttatott adóköteles jövedelem,
  • SZÉP kártya alszámlájára adott juttatás
  • rekreációs keretösszeget meghaladó juttatás
  • 2019. január 1- től évi egy alkalommal csekély értékű ajándék

Fontos megjegyezni, hogy a jogszabályváltozással megszűnt a munkavállalók részére a korábban egységesen, azonos feltételek mellett adható bármilyen termékként vagy szolgáltatásként meghatározható juttatás köre. Ez azt jelenti, hogy korábban Erzsébet utalvány, utazási bérlet, iskolakezdési támogatás formájában nyújtott juttatás már nem adható kedvező közterhek megfizetése mellett.

Adómentes juttatások körébe tartozik továbbra is: bérlet vagy belépőjegy sportrendezvényekre, kulturális szolgáltatásokra, illetve könyvtári beiratkozási díj.

Jelen tájékoztató anyag a teljesség igénye nélkül készült és nem tér ki minden adatkezelési szituációra. Kérjük, a hatályos Infotv.-t vegye alapul. Jelen segédanyag értelmezéséből fakadó károkért a kiadó nem vállal felelősséget.

Cafeteria szabályzat minta 

Olvasson bele minta cafeteria szabályzat mintánkba. A teljes változatot egy egyszerű regisztrációt követően a rendelkezésére bocsátjuk!