REGISZTRÁLJON ITT , ÉS MI ELKÜLDJÜK ÖNNEK A TELJES DOKUMENTUMOT INGYENESEN!

Általános Szolgáltatási Feltételek könyvelők részére

(minta)

 

1. Bevezetés és az ÁSZF célja

 

Társaságunk/ egyéni vállalkozó esetében: vállalkozásom, ……………………………………. (a továbbiakban: „Könyvelőiroda”vagy: „Könyvelő Vállalkozó”) a https://www.................... internetes oldalon (a továbbiakban: „Honlap”) elérhető, valamint a jelen ÁSZF-ben részletezett könyvelési szolgáltatásainak, továbbá a Honlap használatának főbb általános szabályait a jelen Általános Szerződési Feltételekben (a továbbiakban: „ÁSZF”) szabályozza annak érdekében, hogy mind a Honlap használata, mind a szolgáltatásaink igénybevétele gördülékeny és problémamentes legyen a Honlap látogatói és a Honlapon elérhető szolgáltatásokat igénybe vevők számára.

Könyvelőiroda/ Könyvelő Vállalkozó szolgáltatásainak egységes rendben, a feladatok összetettségéhez igazodó magas szakmai színvonalon és felelősséggel való teljesítése szükségessé teszi olyan általános szabályok megállapítását, melyek valamennyi könyvelési szerződés során a szolgáltatóra és az Ügyfélre is kötelezőek. 

Ezt a célt szolgálja a Könyvelőiroda/ Könyvelő Vállalkozó által közzétett ÁSZF, amelyhez képest a Könyvelőiroda/ Könyvelő Vállalkozó és az Ügyfél közötti konkrét könyvelési szerződés eltérő rendelkezéseket állapíthat meg.

 

2. Fogalommeghatározások

 

Könyvelőiroda/ Könyvelő Vállalkozó megnevezés alatt a továbbiakban az ÁSZF-ben azt a számviteli, könyvviteli szolgáltatásra, adótanácsadásra jogosult gazdasági társaságot/ egyéni vállalkozót kell érteni, aki az Ügyféllel könyvviteli, adózási szolgáltatás ellátására szerződést köt.

Ügyfél alatt a Könyvelő Irodával/ Könyvelő Vállalkozóval könyvelési szerződést kötő, a számvitelről szóló 2000. évi C. törvény (a továbbiakban: „Szt.”) 3. .§ (1) bekezdése szerinti gazdálkodót (gazdasági társaság, szövetkezet, államháztartás szervezetei, egyéb szervezet stb.) egyéni vállalkozót, természetes személyt kell érteni. Ügyfélnek minősül jogállásától, szervezeti formájától függetlenül mindazon személy, aki a Könyvelőiroda/Könyvelő Vállalkozó szolgáltatásait szerződő félként igénybe veszi. 

Könyvelési Szerződés alatt az ÁSZF-ben azt az egyedi szerződést kell érteni, amelyet az Ügyfél a könyvviteli és adózási szolgáltatások nyújtására köt a Könyvelő Irodával/Könyvelő Vállalkozóval, és amely a jogviszonyukban lehetővé teszi jelen Általános Szerződési Feltételek alkalmazását.

Felek alatt az ÁSZF-ben a Könyvelőiroda/Könyvelő Vállalkozó és az Ügyfél értendő.

Üzleti titok: Az üzleti titok védelméről szóló 2018. évi LIV. törvény (a továbbiakban: „Titoktv.”) alapján a gazdasági tevékenységhez kapcsolódó, titkos – egészben, vagy elemeinek összességeként nem közismert vagy az érintett gazdasági tevékenységet végző személyek számára nem könnyen hozzáférhető -, ennélfogva vagyoni értékkel bíró olyan tény, tájékoztatás, egyéb adat és az azokból készült összeállítás, amelynek a titokban tartása érdekében a titok jogosultja az adott helyzetben általában elvárható magatartást tanúsítja.

 

3. A Könyvelőiroda/ Könyvelő Vállalkozó azonosító adatai:

 

Név:

 

Székhely:

 

Cégjegyzékszám:

 

Bejegyző bíróság neve:

 

Egyéni vállalkozó nyilvántartási száma:

 

Adószám:

 

Képviseli:

 

Elérhetőség:

 



Könyvelőiroda/Könyvelő Vállalkozó kijelenti, hogy az Szt. 150. §-ban meghatározott számviteli szolgáltatásra jogosult szervezetek közé tartozik, tevékenység végzésére jogosult.

 

4. Az ÁSZF hatálya és módosítása

 

Jelen ÁSZF 202………... napjától hatályos.

Az ÁSZF rendelkezései kiterjednek a Könyvelőiroda/Könyvelő Vállalkozó és az Ügyfél közötti minden szerződéses kapcsolatra, amelynek keretében a Könyvelőiroda/ Könyvelő Vállalkozó a tevékenységi körébe tartozó bármilyen szolgáltatást nyújt az Ügyfél részére a Könyvelési Szerződés alapján.

Az ÁSZF rendelkezései a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény (továbbiakban: „Ptk.”) szerint általános szerződési feltételeknek minősülnek és az ÁSZF rendelkezéseit a Felek egyedileg megtárgyalták. Ha az általános szerződési feltétel és az Ügyféllel megkötött Könyvelési Szerződés más feltétele egymástól eltér, az utóbbi válik a szerződés részévé.

Könyvelőiroda/ Könyvelő Vállalkozó biztosítja, hogy az Ügyfél az ÁSZF, illetve jövőbeni módosításai tartalmát a Könyvelési Szerződés megkötését megelőzően megismerhesse.

Ennek érdekében a Könyvelési Szerződés megkötésekor a Könyvelőiroda/ Könyvelő Vállalkozó a hatályos ÁSZF-et (amennyiben 30 napon belül hatályba lép az ÁSZF módosítása, úgy a módosított ÁSZF-et) az Ügyfélnek megküldi.

A Honlapon történő regisztrálással, illetve az átvétellel az Ügyfél igazolja, hogy az ÁSZF tartalmát megismerte és magára nézve kötelezően elfogadta. A hatályos ÁSZF a Honlapon folyamatosan elérhető. A Könyvelőiroda/ Könyvelő Vállalkozó jogosult az ÁSZF egyoldalú  módosítására.

A módosítást elektronikus úton köteles az Ügyfélnek megküldeni, és az elfogadottnak tekintendő, amennyiben a megküldéstől számított 30 napon belül az Ügyfél írásban papír alapon vagy elektronikus úton igazolható módon nem kifogásolta.

Nem vonatkozik a 30 napos határidő az újonnan bevezetésre kerülő szolgáltatásokra, illetve a 30 napos határidő alatt a Könyvelő Irodával/ Könyvelő Vállalkozóval szerződést kötő új ügyfelekre. 

Nem minősül az ÁSZF módosításának az, ha a Könyvelő Iroda/ Könyvelő Vállalkozó az ÁSZF-ben esetlegesen előforduló elütéseket, nyelvtani és helyesírási hibákat helyesbít, vagy olyan pontosításokat tesz, amelyek az ÁSZF szerint létrejövő szerződések teljesítésére, annak bármely elemére nincsenek lényegbeli kihatással.

Nem minősül az ÁSZF módosításának az sem, ha a Könyvelőiroda/ Könyvelő Vállalkozó saját magára vonatkozó adatot korrigál. Az itt hivatkozottak szerint javított ÁSZF közlése, továbbá azon módosított ÁSZF közlése, amely esetben a jogszabályi változás, hatósági aktus, illetve állásfoglalás, vagy egyébként jogszabályból folyó kötelezettség teljesítése tette szükségessé a módosítást, az ÁSZF – ben egyébként irányadó 30 napos határidőnél rövidebb is lehet. Az Ügyfél mindezt kifejezetten tudomásul veszi és elfogadja.

Könyvelőiroda/ Könyvelő Vállalkozó és az Ügyfél jogviszonyában a a magyar jogszabályok, így különösen a Ptk. alkalmazandó.

 

A teljes dokumentumot egy egyszerű regisztrációt követően elküldjük Önnek e-mailben!